Uitgeverij Schatkist boeken.

 Wierenga, Pieter: Openbaringen van het denken - Over het verstandig worden door het eten van de appel van kennis van goed en kwaad

Dit boek is confronterend, gevaarlijk en tegelijkertijd heilzaam. Confronterend, omdat het ons bewust kan maken van de gefragmenteerde blik waarmee wij onze wereld gewoonlijk beschouwen. Gevaarlijk, omdat een groeiend bewustzijn van de manier waarop we ons denken misbruiken, grote gevolgen kan hebben voor ons leven. Heilzaam, omdat we weer een heldere kijk kunnen krijgen en de heelheid zich dan kan herstellen.
Wierenga laat ons inzien hoe het denken onze oorspronkelijke heelheid heeft versplinterd. We denken dat we niet meer zonder kunnen: denkconstructies hebben ons ooit beschermd en nu zitten we ermee opgescheept. Pieter Wierenga beschrijft in dit boek hoe ons denken de werkelijkheid kan vervormen en onze mogelijkheden kan blokkeren. Het boek roept de lezer op tot heroïsche actie: ‘gebruik het denken om je van het denken te bevrijden’! Daarvoor zijn soms pijnlijke processen nodig. Onbewustheid gaat niet vanzelf weg. Begin waar het je goeddunkt, met dit boek vol handreikingen als wegwijzer. Geen pijnbestrijding of genezing, maar een radicale ommezwaai ligt in het verschiet. Ons denken is een handicap geworden. Maar gelukkig hebben we de potentie tot heelheid en helderheid nooit verloren.

 

klik op de afbeeldingen om deze vergroot weer te geven.

Klik hier om dit boek te bestellen (als particulier).

Klik hier om dit boek te bestellen (als boekhandel).

Omvang: 218 pagina’s, paperback
Prijs: € 21,50 per stuk (incl. 9% BTW, excl. verzendkosten).
Auteur: Pieter Wierenga
ISBN: 9789065236029

terug naar boekaanbod